Nyhetsbrev/kallelse

WPBS

VÅRBREV


Kära Peterson-Berger-Beundrare, Kära Musikvänner!”Nu vilja vi leka med löjen och lust och svänga oss och niga och buga.

Så månget litet hjärta skall få pröva en dust mot blickar som kärligen truga.”


Ur Ran från år 1900

Text & musik av P-B självIfrån Hjärtat önskar jag Eder alla ett GOTT NYTT ÅR 2020 och hoppas att ni upplevt härliga och vilsamma dagar över jul och nyår. Men självklart har ni lyssnat till mycket UNDERBAR musik. Det stärker nämligen både kropp och själ. Vi står nämligen inför ett härligt JUBILEUMSÅR. Vårt förnämliga sällskap fyller i år 70 år! Detta skall vi fira med dunder och brak med en festlig och underbar Festkonsert i den Norska Kyrkan (Stigbergsgatan 24 på Söder) i samband med vårt Årsmöte som äger rum den 20 mars. Konserten börjar kl. 18:00 och Årsmötet kl. 17:00. Förstklassiga artister kommer att förgylla kvällen. Operasångerskan Karin Ingebäck kommer att sjunga bl.a. Marits visor. Operasångaren Per-Olof Wenngren kommer att öppna kvällen med den magnifika hälsningssången ur Arnljot, Alltjämt de mäktiga fjäll sig välva. Pianisten Anders Wadenberg spelar ifrån Frösöblomster samt ackompanjerar kvällens artister.


Vår senaste och nye hedersledamot, producenten vid Sveriges Radio Curt Carlsson, kommer att berätta fritt ur hjärtat om P.B! Jag själv håller hälsningsanförandet och därefter blir det förtäring i form av kaffe och gott kaffebröd (inklusive min P.B.-kaka). Medlemmar som "bara" vill höra konserten betalar 150 kr, medlemmar som både vill höra konserten och dricka kaffe betalar 250 kr. Detta sätts in på vårt Plusgirokonto 34 48 22-2 senast en vecka i förväg, det vill säga den 13 mars. "Vanlig" publik betalar 200 kr vid entrén vid kyrkan. Det kommer att stå annons i både SvD och DN.


Vi är landets ÄLDSTA TONSÄTTARSÄLLSKAP. Alla de andra kommer långt efter. Ganska fantastiskt och jag bockar och bugar för att alla medlemmar och självklart de som varit ordföranden under åren varit så pådrivande. Curt Carlsson är alltså vår nye hedersledamot. En enig styrelse finner hans kunskaper om P.B. ovärderliga och nu sällar han sig till de andra hedersledamöterna som är Lennart Hedwall, Michail Jurowski, Birgitta Sundgren, Bengt-Olof Engström, Anders Håkansta, Carl-Gunnar Åhlén och Ulf Palmqvist. Alla dess BJUDS IN med make/maka/sambo/särbo. Vi blir glada att få hälsa Er alla välkomna!


Men sorg har också drabbat oss. En av våra styrelseledamöter, pianisten Karl-Otto Hagen-Olsen, avled hastigt dagen efter vårt Höstmöte i november. Vi fick alla en chock! Jag skrev en minnesruna om honom i SvD och DN, där jag sammanfattade hans liv och gärning. Han begravdes i sin hemstad Tromsø. Vi minns en fin pianist och vän. Frid över hans minne.


Likaså nådde oss nyligen dödsbudet att en av våra STÖRSTA SOPRANER, hovsångerskan Margareta Hallin, medlem i Sällskapet sedan många år, har avlidit i en ålder av 88 år. Här kan man tala om VÄRLDSKLASS av en sopran, glansfull teknik och musikalitet. Jag har oförglömliga minnen av denna sångerska, t.ex. Massenets Manon från 1969!


Förlåt om jag verkar tjatig, MEN Årsavgiften!!!! Se över era räkenskaper; många har ännu inte betalt för 2019! Par 350 kr, singel 250 kr. Plusgiro är som sagt 34 48 22-2.


Alltså VARMT VÄLKOMNA till ÅRSMÖTE med KONSERT i den vackra Norska kyrkan! 

Er som alltid tillgivna


Siv Wennberg

KONTAKT

Ordf. Siv Wennberg, hovsångerska

Odengatan 32, 1 tr.

113 51 STOCKHOLM

Tel.  08-612 32 35

Email: info@peterson-bergersallskapet.se

WEBMASTER

Peter Möller

Rådhusgatan 110 A

831 45 ÖSTERSUND

Tel.  073-071 89 45

Email: pe.mller49@gmail.com