Nyhetsbrev/kallelse

På denna sida anslås kallelser till möten samt info om

aktiviteter som relaterar till Sällskapets verksamhet.

Stockholm den 8 oktober 2019

Wilhelm Peterson-Berger Sällskapet

Sällskapets Höge Beskyddare Kung Carl XVI Gustaf


HÖSTBREV


Kära Peterson-Berger-Beundrare, Kära Musikvänner!”Dina ögon äro eldar och min själ är beck och kåda,
vänd dig från mig förrn jag tändes som en mila innantill.

En fiol jag är med världens alla visor i sin låda,
Du kan bringa den att spela, hur Du vill och vad Du vill.Se där, lite värmande poesi nu när höstrusket är på väg att få oss att ta på höstkläderna. Peterson-Bergers hovpoet Erik-Axel Karlfeldt stod självfallet för dessa oförglömliga rader! Så då står vi inför en ny säsong i vårt förnäma Sällskap. Vårt höstmöte är bestämt till torsdagen den 14 november klockan 18:00 i Katarina kyrksal på Söder, Högbergsgatan 15. Styrelsen träffas som vanligt klockan 17:00. Vi kommer att bjudas på sång av sångerskan Anna-Maria Wadenberg, som kommer att sjunga tonsättningar till texter av ingen mindre än August Strindberg. Vid flygeln: hennes make Anders Wadenberg. Anna-Maria har studerat på Operahögskolan och för sångpedagogen Dagmar Gustafsson, hon har gästspelat på Oscarsteatern i musikalen "Nine" 1982 mot Ernst-Hugo Järegård, sjungit många romanser samt ägnat sig åt talpedagogik. Efter kaffet bjuder en av våra medlemmar, sångerskan Maud Hammerud, på sitt livs historia med många musikaliska minnen både från sina 14 år i Kungl. Operans kör samt ifrån sin musikaliska bana som violinist! Spännande tycker jag.


Som jag berättat tidigare så fyller Peterson-Berger Sällskapet 70 år nästa år. Jag har också berättat att jag tillskrivit Musikaliska Akademien redan i maj månad att vi vill ha ett Symposium för P.B nästa år. Först i augusti, efter påtryckning med extra brev, kom svaret från sekreteraren Fredrik Wetterqvist. Jo, visst finns det mycket att berätta om P.B. De försöker nu få till ett Symposium. Så, vänta och se... Svaret från Akademien tillika mina båda brev i maj och augusti finns att läsa på vår hemsida.


Så till Höstmötet 14/11 klockan 18:00 i Katarina kyrksal, Högbergsgatan 15. Vi bjuds på en härlig limemarinerad kycklingsallad med pasta, smör, bröd, dressing, Ramlösa samt kaffe och självklart min P-B-kaka. Allt till det facila priset av 190 kronor. Man kan SENAST ANMÄLA sig den 7/11 genom att betala 190 kronor till Plusgiro 344822-2. Om alternativ kost önskas så meddela även kassören Åsa Bergelin på telefon 076-772 52 78 eller mail asa.bergelin@gmail.com senast den 7/11.


Nu en något "tjatig" sak: över 40 medlemmar i Sällskapet har ÄNNU UNTE BETALT medlemsavgiften för detta år, alltså 2019!!! Vi är ett sällskap som helt och hållet baserar våra intäkter på medlemmarnas årsavgifter, so please... För er som inte har email kommer an avi att skickas med post om ni inte betalt. För er som får digitalt brev ber vi att ni kollar om årsavgiften är betald. Vid osäkerhet om betalning, kontakta kassören. Årsavgiften för 2020 betalas TIDIGAST nästa år. Avgiften är 250 kr för enskilda medlemmar och 350 kr för par. Plusgironumret är 344822-2.


Så till sist måste jag berätta att min film "Sivan Divan" har mötts med en enorm succé överallt. 123 tidningar har skrivit positivt om filmen och som ni vet finns flera av P.B:s mest kända sånger med i filmen. Så, regnar det på prästen så droppar det på klockarn... I ett bildsvep från årsmötet 2014 syns ett antal av er medlemmar!


Väl mött på Höstmötet den 14 november klockan 18:00!

Hälsar er som alltid tillgivna


Siv Wennberg

KONTAKT

Ordf. Siv Wennberg, hovsångerska

Odengatan 32, 1 tr.

113 51 STOCKHOLM

Tel.  08-612 32 35

Email: info@peterson-bergersallskapet.se

WEBMASTER

Peter Möller

Rådhusgatan 110 A

831 45 ÖSTERSUND

Tel.  073-071 89 45

Email: pe.mller49@gmail.com